Nyugdíjas Klub

Településünkön már több mint 20 éve működik nyugdíjas klub, ami két évvel ezelőtt cégbíróság által is bejegyzésre került, Nyugdíjas Egyesület Szakály néven. Ezáltal lehetőségünk nyílt pályázatok benyújtására, mely anyagi forrásként szolgál a klub életének színesebbé tételére közös programok szervezésével. 2015-ben ilyen nyertes pályázat segítségével jutottunk el tavasszal az Igalban megrendezett Országos Nyugdíjas Találkozóra, ahol Asszonykórusunk fel is lépett. Ősszel Tihanyban tettünk egy egész napos kirándulást. Egyesületünk igen aktív, a község minden rendezvényén jelen van szervezőként vagy fellépőként vagy a rendezvény lebonyolításában segédkezik. Az idei aratónapra és a szüreti fesztiválra a tagok 80 tepsi süteményt sütöttek és 3 lovaskocsira készítették el immár 5. éve a teljes díszítést.

 

A klub októberben a Pincehelyen megrendezett Pillefesztiválon képviselte Szakályt. Bemutatták a helyi népviseletet és dalokat énekeltek. Heteken át készülnek, dolgoznak egy-egy rendezvény sikeréért. 


Az egyesület 30 állandó taggal rendelkezik.
Az egyesület elnöke: Feuerbach Szabolcs
Elérhetősége: 06-70/367-3322
Az egyesület alelnöke: Rapatyi Magdolna
A klubtagok minden hétfőn 14-16 óráig találkoznak a Szakályi Művelődési Ház nagytermében. Ezeken a találkozókon megbeszélik az aktualitásokat, imádkoznak, névnapokat ünnepelnek és meghallgatják egymás élménybeszámolóit is.

Jelenleg folyamatban van az egyesület 1%-ossá tétele.